• Skolebakken 1, 7080 Børkop
  • englystskolen@vejle.dk

Englystskolen

Dorthe Elisabeth Terp den 15-12-2014
    Åbent brev til vores forældre på Englystskolen
    Der bliver sagt og skrevet meget i medierne i denne tid om et alternativt tilbud til den kommunale folkeskole i Børkop. Vi følger dette tilbud tæt og med stor interesse.
    Vi anerkender forældres behov for at ønske et alternativ til folkeskolen, det kan der være rigtig mange gode grunde til, og vi har derfor også forholdt os fuldstændig neutrale i debatten – både da det var Privat Skole og nu Friskole.

Vi ved, at vi laver god skole. Vi ved, at vi kæmper for vores faglighed og elevernes trivsel. Vi ved, at vi har et meget dygtigt personale, som alle tager opgaven på sig og går forrest. Vi gør, hvad vi kan for at tale lærere og pædagogers profession OP – fordi vi ved, hvad de udøver i vores hverdag.
    Vi har som sagt forholdt os fuldstændig neutrale og lader det være folks eget private valg at vælge til og fra.

Jeg bliver dog alligevel nødt til at åbne min mund, når jeg føler mig trådt på. Dette gør jeg lige nu, og derfor denne skrivelse.

Jeg følger hjemmesiden på Børkop Friskole med interesse. Jeg ser dog pludselig, at vi er nævnt i tekst og ikke kun omtalt neutralt. Jeg kunne vælge at argumentere imod de ting, der står om os på Friskolens hjemmeside, det er for så vidt ikke min mission. Når der derimod er urigtige oplysninger, bliver jeg nødt til at korrigere.

Englystskolen har aldrig været imod Børkop Friskoles måde at markedsføre sig på via home party tanken, cafémøder el. lign. men at vores forældre bliver nævnt som årsag til, at et home party er blevet aflyst, synes jeg er ærgerligt. Det er rigtig beklageligt, hvis man i lokalsamfundet tror, at vi ikke kan klare mosten og tåle at blive pustet i nakken. Vi har ikke noget imod dialog om Friskole og et alternativ til vores folkeskole, men vi har noget imod, at det bliver markedsført via vores intrasystem. Vi har noget imod, at man bruger vores mailsystem, som netop gerne skulle være middel til at styrke Englystskolens forpligtende fællesskab og samarbejde omkring de enkelte årgange og klasser. Det er her, flere forældre og personaler siger fra!

At man begynder at diskutere, hvorvidt den ene skole er bedre end den anden på vores intra, er ikke det rigtige forum. Det er måden markedsføringen foregår på via vores intra, som vi har noget imod - ikke at man drøfter i andre fora.

Børkop Friskole er ikke ”en protestskole”, siger de selv, og jeg har ej heller følt det sådan, men når man alligevel nævner Englystskolen og farver billedet af os negativt og udfordrende, bliver jeg faktisk ”lidt stram”. Man må markedsføre sig som man vil, men man behøver ikke kaste mudder.
    Jeg vil til slut atter understrege, at man vælger selv, hvilket skoletilbud man ønsker. Vi anerkender ønsket om et alternativ. Vi tror på, at der er plads til både Friskolen og Englystskolen, og måske vi kunne samarbejde på den ene eller anden måde?

Vi vil også pointere, at vi stadig stiller krav til vores forældre om at indgå i et forpligtende samarbejde omkring deres barns skole – også efter d. 1. august 2015. Samarbejdet skal være reelt og forældrene omkring klasserne STÅR SAMMEN om denne opgave sammen med os.

Vi venter spændt på den endelige afgørelse vedr. Børkop Friskole, som helt sikkert får en eller anden betydning for os, men vi er sikre på, at vi stadig eksisterer – også efter 1. august, og at vi ikke giver afkald på vores værdier eller faglige stolthed.

Dorthe Terp

Grethe Cecilie Albinus den 27-11-2014
    NYE VILKÅR FOR SFO

Fra 1. januar samler vi Fristedet og Engblomsten til én SFO. Læs i vedhæftede brev.
    Vh Grethe Albinus

Dorthe Elisabeth Terp den 05-11-2014
    Information vedr. skole - hjem samarbejde

Læs venligst vedhæftede.